Hur mycket energi innehåller halm?

Hur mycket energi innehåller halm?

Hur mycket energi innehåller halm?

Halm är en biprodukt från spannmålsodling (havre, korn, vete, råg, rågvete) och har ett energiinnehåll på runt 6 MJ per kg ts, men innehåller inget smältbart råprotein.

Vilket strö dammar minst?

Halm bäst både i stallet och på åkern. Halm, torv, spån, papper eller halmpellets? Vilket strömedel man väljer att använda till sin häst beror på flera faktorer. En forskningsstudie från USA visar att halmbaserat strö fungerar bäst både i stallet och som komposterad gödsel för spridning på åkermark.

Hur mycket spån ska det vara i en box?

Lagom mängd till en box på 10 m2 är ca 6-8 säckar, beroende på hur tjock bädd man vill ha. Töm säckarna med Stallpellets i den rengjorda och tomma boxen/spiltan tills golvytan är täckt.

Hur mycket halm?

Ett kilo halm brukar ta 45-60 minuter för hästar att äta, om det går mycket fortare än så, så kanske det kan vara idé att vara mer restriktiv med halmen, särskilt om hästen också är lite dålig på att dricka eller har haft kolik / förstoppning innan.

Vad ska man ha för strö till höns?

Lämpligt strö på golvet i hönshuset är torr kutterspån och eldar man med ved så kan man med fördel lägga in lite aska i spånet (det tycker hönsen om att bada i och är bra mot ohyra som kliar) Värprede kan man lätt tillverka av en dunk som man sågar isär, och däri kan man ha halm eller spån.

Vad är Halmpellets?

Halmpellets är en ren naturprodukt utan tillsatser. Halmpellets har en enorm uppsugningsförmåga (ca 400 % av sin egen vikt). Den värmebehandlas vid +75° eller +85° C som garanterar att produkten är helt hygienisk.

Hur många halmbalar per hektar?

När det gäller spannmålsgrödor sägs det att lika mycket organiskt material som finns ovan mark också finns under mark. Det är en regel som fortfarande stämmer ganska bra idag. Med en höstveteskörd runt 8 ton per hektar är den halmskörd som det går att bärga ungefär 4 ton halm per hektar.

Relaterade inlägg: