Var kommer Hoka skor från?

Var kommer Hoka skor från?

Var kommer Hoka skor från?

Hoka var det första skomärket som lanserade ”oversized” mellansulor och grundades i Frankrike 2009 men har idag amerikanska ägare. Hoka One One betyder ”att flyga ner för berget”.

Vart tillverkas Hoka?

* Hoka tillverkas i Vietnam och fraktas till Sverige med stora "bulkfartyg", ingen flygfrakt. Samma gäller till lager i övriga EU. Det är alltså just flygfrakten från det utländska lagret som utgör skillnaden i miljöpåverkan jämfört med om du köper från en svensk butik.

Vem äger Hoka One One?

Amerikanska Deckers Outdoor Corporation har köpt skobolaget Hoka One One av grundarna Jean Luc Diard och Nicolas Mermoud. Deckers äger sedan tidigare skomärken som Teva, Ugg och Sanuk. Deckers köpte en del av bolaget redan förra sommaren men har nu alltså förvärvat resten av bolaget.

Vilken storlek Hoka?

HOKA ONE ONE - SKOR - HERR
USEUCM
8,54226,5
942 2/327
9,543 1/327,5
104428

Hur är Hoka Arahi i storlek?

Den är otroligt mångsidig och kan användas till både korta och långa löpturer. Var dock uppmärksam på att Arahi är lite liten i storlekarna, medan Clifton är lite till den stora sidan storleksmässigt. Själv gick jag upp en halv storlek mot jag brukar använda, vilket jag också vill rekommendera dig att göra.

Relaterade inlägg: