Är det mindre kalorier i vegetarisk mat?

Är det mindre kalorier i vegetarisk mat?

Är det mindre kalorier i vegetarisk mat?

Om du vill gå ner i vikt är det en bra idé att hålla sig ifrån kött. Det ger bättre resultat, visar en undersökning. Om du vill hålla badrumsvågen i schack gör du klokt i att lägga grönsaker på grillen. Vegetarisk kost är nämligen dubbelt så effektiv för att gå ned i vikt som en traditionell, kalorisnål kost.

Varför väljer man att bli vegetarian?

  • Ett av de främsta skälen till att man väljer att bli vegetarian är av hälsoskäl. Det finns studier och forskning som visar att personer som är vegetarianer mer sällan drabbas av hjärtsjukdomar, cancer, kärlsjukdomar, slaganfall och diabetes än personer som äter blandad kost.

Vad är bra att äta vegetariskt?

  • Att äta vegetariskt Det är bra för hälsan att äta mer mat från växter och mindre från djur. Med hjälp av baljväxter, fullkornsprodukter och rapsolja kan du få i dig de näringsämnen du behöver utan att äta kött och fisk. Ibland kan du behöva komplettera med vitamin B12 och vitamin D. Det gäller särskilt om du är vegan.

Vad får du i dig av vegetarisk mat?

  • De flesta som äter mycket vegetarisk mat får i sig mycket av vitamin A, E, K, Csamt folatoch vissa mineraler som kaliumoch magnesium. Vitamin D, däremot kan du behöva ta tillskott av under den mörka delen på året. Det finns även andra näringsämnen och vitaminer som du har risk att få för lite av. Så får du i dig mer järn

Kan vegetarianer få tillräckligt med zinkbehöver?

  • För att få tillräckligt med zinkbehöver vegetarianer regelbundet äta mat som innehåller mycket zink. Exempel på sådan mat är fullkornsbröd, baljväxter, nötter och frön. Även selenbehöver du vara noga med att få i dig. Selen finns i till exempel gröna och röda linser och i kikärter.

Relaterade inlägg: