När är det bäst att resa till Zanzibar?

När är det bäst att resa till Zanzibar?

När är det bäst att resa till Zanzibar?

Zanzibars torrperioder – bästa tiden att åka till Zanzibar Har du inget emot hetta och fukt är perioden mellan januari och mars en superbra tid att resa till Zanzibar. Dagarna är soliga, varma och vattnet är som klarast. Detta innebär att det också är bästa tiden för att snorkla och dyka.

När ska man åka till Costa Rica?

Bästa tiden att besöka Costa Rica? Costa Rica är ett så kallat året-om-destination som du kan besöka när som helst under året. Landet har en torrperiod och en regnperiod, dock kan man förvänta sig varma temperaturer och regnskurar året om. Torrperioden är från december-april och regnperioden är mellan maj-november.

Vart är bäst att åka på Zanzibar?

Var ska du bo på Zanzibar?

  • Södra. Kimizaki ligger på sydvästra delen av ön. Här finns inte de långa vita stränderna. ...
  • Mellersta. Matemwe lång strand men inte så många hotell. Här ligger Mnemba utanför där det är ok dykning/snorkling. ...
  • Norr. Längst i norr ligger Nungwi. ...
  • Stone Town. Och så Stonetown förstås.

När är det som varmast i Kenya?

April är den blötaste månaden (cirka 200 mm) och juli den torraste (inte mer än 20 mm). Juli är den kallaste månaden med temperaturer mellan elva och 22 grader. Februari och mars är de varmaste månaderna med högsta medeltemperatur på 27 grader. Norr om huvudstaden Nairobi hittar man Kenyas centrala högländer.

Hur är de i Costa Rica när de är Regnsäsong?

Torrperioden sträcker sig från december-april och regnperioden inträffar maj-november. Detta innebär inte att det inte kan regna under torrperioden, det gör det ofta, men inte heller att det regnar konstant under regnperioden. Ofta kommer regnet under eftermiddagen medan förmiddagarna är klara.

Är det farligt att åka till Costa Rica?

Allmänna säkerhetsläget. Costa Rica är ett av de säkrare länderna i Centralamerika, men kriminaliteten är ändå högre än i de flesta europeiska länder. Särskilt utsatta områden är huvudstaden San José samt de turistfrekventerade områdena vid den karibiska kusten och vid Stillahavskusten.

Vad är det för klimat i Kenya?

Trots att Kenya ligger vid ekvatorn har stora delar av landet ett tempererat klimat, tack vare den höga höjden. Längs kusten är klimatet tropiskt: hett och fuktigt.

Relaterade inlägg: