Vad är de olympiska spelens motto?

Vad är de olympiska spelens motto?

Vad är de olympiska spelens motto?

Citius, altius, fortius – snabbare, högre, starkare på latin – har varit den olympiska rörelsens motto sedan den franske baronen Pierre de Coubertin kom på idén att återuppväcka de antika olympiska spelen i modern tappning 1894. Två år senare arrangerades det första moderna OS i Aten.

Vilka världsdelar symboliserar OS ringarna?

De olika färgerna representerar inte specifika kontinenter eller världsdelar. De olympiska ringarna förekommer för första gången i ett brev skrivet av Pierre de Coubertin 1913 och han beskrev sedan symbolen i Revue Olympique samma år.

Hur kom OS ringarna till?

De olympiska ringarna förekommer för första gången i ett brev skrivet av Pierre de Coubertin 1913 och han beskrev sedan symbolen i Revue Olympique samma år. Han presenterade sedan ringarna och flaggan vid den olympiska kongressen i Paris där godkändes den .

Vad står OS ringarna för?

Ringarna symboliserar de fem världsdelarna. Sammanlänkningen symboliserar "olympismens universialitet" och att idrottsmän från hela världen möts under spelen. De olika färgerna representerar inte specifika kontinenter eller världsdelar.

Vad innebär en olympiad?

I det antika Grekland var en olympiad en period av fyra år, som började med spelen (eller "lekarna" som man ibland säger) i Olympia. Den första historiskt kända olympiaden började år 776 f.Kr. Spelen hölls i början av olympiadens första år. Årets början räknades från första fullmånen närmast efter sommarsolståndet.

Relaterade inlägg: