Hur plantera kantnepeta?

Hur plantera kantnepeta?

Hur plantera kantnepeta?

Plantering: Planteras lika djupt som de står i krukan. Lämpligt planteringsavstånd beror på sorten och hur de används, men 40-60 cm kan vara ett riktmärke. Förökning: Kantnepeta är lätt att föröka med sticklingar. Den kan också delas tidigt på våren.

Vad passar ihop med kantnepeta?

Det finns många blå perenner som ger medelhavskänsla. Ta till exempel lavendel, men även kantnepeta, stäppsalvia, och perovskia vill ha en solig plats. Plantera gärna flera av samma sort så det blir ett blått hav. Blå bolltistel passar också in i den här färgskalan.

När så kantnepeta?

Odling från frö: Förkultiveras inomhus i feb-mar eller sås utomhus i krukor eller på friland maj-sep. Fröerna täcks med ett tunt lager perlit.

Hur förökar sig kantnepeta?

87:2. Kantnepeta förökas bäst genom delning av plantan eller med sticklingar. Bilden visar en stickling, som har stått i vatten under ca 3 veckor. Den är färdig att planteras i sandblandad jord och hållas fuktig tills den har rotat sig.

När ska man klippa ner kantnepeta?

En del perenner blommar en gång till om man klipper ner dem direkt efter den första blomningen. Kantnepeta, vissa nävor och stäppsalvia till exempel kan hinna ett andra flor. Andra ser risiga ut när blommorna vissnar och kan klippas ner för att få förnyat bladverk.

Relaterade inlägg: