Hur kommer man ihåg saker till prov?

Hur kommer man ihåg saker till prov?

Hur kommer man ihåg saker till prov?

Du kan till exempel repetera med eller förhöra en kompis på Skype eller be en i familjen att göra ett övningsprov åt dig – på det här sättet får du reda på vad du kan och vad du behöver plugga mer på! I vissa ämnen som t. ex. historia och religion kan du göra ett eget prov efter att ha pluggat.

När och var studerar jag på bästa sätt?

Det kan vara en bra idé att gå iväg och studera, exempelvis till ett bibliotek eller café. I sin hemmamiljö kan man lätt distraheras av andra saker som stjäl uppmärksamhet och tid. Om du går någon annan stans för att studera är det mindre risk att du distraheras av saker som stör dig i pluggandet.

Hur pluggar man in begrepp?

Några olika sätt att plugga i/få koll på nya begrepp

  1. Förhör en kompis.
  2. Välj bilder. Skriv en motivation till på vilket sätt bild och begrepp passar ihop.
  3. Rappa.
  4. Ge julklappar. Tänk dig att du gör om alla begreppen till en person. ...
  5. Gör en Hall of fame. Wikipedia kan förklara.

Hur ofta ska man ta paus när man pluggar?

Ett vanligt fel är att sitta för länge framför böckerna utan paus. Det är mycket bättre att plugga fokuserat i 45 minuter och ta 15 minuters paus än att göra det halvdant i 3 timmar. När du tar paus är det viktigt att du rör på dig, tar något att äta och dricka och tänker på något annat.

Vilken tid på dygnet lär man sig bäst?

När? Låt oss gräva lite djupare i när på dygnet du skulle kunna planera in dina studiepass. Att till exempel plugga några minuter innan sängdags gör att vi lättare kommer ihåg kunskapen när vi vaknar dagen efter.

Hur lär man sig på bästa sätt?

Om du lär dig bäst genom synen och synintryck till exempel genom att läsa böcker och anteckningar, un- dersöka diagram och bilder så är du en så kallad visuell person. Mindmaps, kartor och tabeller är bra hjälp- medel för den visuelle! Lär du dig bäst genom hörselintryck och av att lyssna är du en auditiv person.

Hur långt innan Tentaplugga?

Du börjar två veckor i förväg med att tentaplugga, genom att dela upp innehållet i mindre delar. En del för varje dag inför tentan. Du sitter bekvämt i ett tyst rum 8-17 och pluggar.

Vad är roligt att plugga?

Plugga till något du är intresserad av och tycker är kul Därför kan det vara bra att leta efter en utbildning som ger dig möjligheten att få jobba med något du tycker är både roligt och givande. En bra startpunkt är att se till dina fritidsintressen och utifrån dessa försöka smalna av utbildningsalternativen.

Är högskolan rolig?

– Jämfört med gymnasiet är det väldigt lite schemalagd tid, men det är en frihet under ansvar. Det är meningen att du ska plugga ungefär 40 timmar i veckan om du läser på heltid. Timmarna kan du sprida som du vill, men jag rekommenderar att eftersträva så normala rutiner som möjligt. Då vet du också när du är ledig.

Relaterade inlägg: