Vad heter flygplatsen på Island?

Vad heter flygplatsen på Island?

Vad heter flygplatsen på Island?

Keflavíks internationella flygplats (KEF) är Islands huvudflygplats. Icelandairs flyg till Europa och Nordamerikanska destinationer ankommer till och avgår från KEF. VIKTIGT: Icelandairs inrikesflyg och flyg till Grönland* använder Reykjaviks flygplats som ligger 50 km bort.

Vad heter den största flygplatsen på Island?

Keflavíks flygplats (IATA: KEF, ICAO: BIKF) (isländska: Keflavíkurflugvöllur, även: Reykjavík-Keflavíks flygplats) är Islands största flygplats. Den ligger nära orten Keflavík, omkring 50 km väster om huvudstaden Reykjavik.

Hur är det att jobba på flygplats?

På en större flygplats finns en mängd olika butiker och restauranger som alla kräver bemanning. Här kan du få jobb utan särskilt mycket erfarenhet. Det är givetvis en fördel att ha servicevana sedan tidigare, men det är inte svårare att få ett jobb här än i en vanlig butik eller restaurang.

Vad gör en Gränskontrollant?

Du kontrollerar att medborgarna som kommer från ett land, som inte omfattas av Schengenavtalet, har korrekt pass, visum och andra inresehandlingar. Som gränskontrollant arbetar du också med avgående passkontroll med att kontrollera att passagerare som lämnar tredje land har giltiga handlingar.

Vad gör man som Flygplatskontrollant?

De kontrollerar passagerare och bagage på flygplatsen. En flygplatskontrollant arbetar vid säkerhetskontrollen och ska förhindra flygplatssabotage, luftfartssabotage och kapning. Man kontrollerar att innehållet i bagage som passagerarna har med sig inte är farligt för flygsäkerheten.

Relaterade inlägg: