Kan man bada i Nilen?

Kan man bada i Nilen?

Kan man bada i Nilen?

Nilen flyter med sina 6 670 kilometer genom hela elva länder i östra Afrika. Du bör vara extremt försiktig om du ska doppa dig någonstans längs dess stränder. Nilkrokodilen ligger timtals nedsänkt i vattnet, lurandes på rov. Den är den enda sorts krokodil som ser människan som ett fullt rimligt byte.

Vilken sjö är Sveriges största?

  • Sveriges största sjö – Vänern. Sveriges till ytan största sjö är Vänern. Den kallas ibland även för ett innanhav. Vänern är även den sjö i Sverige som har mest vatten. Vänerns vatten har en har en volym på cirka 153 000 miljoner kubikmeter (m3).

Vilken sjö är världens största?

  • Baikalsjön är världens största sjö sett till vattenvolym och här finns cirka 20% av världens färskvatten. Sjön har en vattenvolym på 23,600 km 3 (5,700 cubic miles) och en yta på 31,500 km 2, vilket också innebär att den är en av världens största sjöar efter yta.

Vad är Sveriges till ytan största sjö?

  • Sveriges till ytan största sjö är Vänern. Den kallas ibland även för ett innanhav. Vänern är även den sjö i Sverige som har mest vatten. Vänerns vatten har en har en volym på cirka 153 000 miljoner kubikmeter (m3).

Vilka sjöar har störst yta i Sverige?

  • De sjöar med störst yta i Sverige är Vänern, Vättern och Mälaren, där Vänern är solklart störst av de tre. Vänern är så stor att den ofta kallas för ett innanhav då det kan upplevas som ett hav fast det är en sjö. Ok, nu vet vi vilka som toppar listan, men vilka andra stora sjöar finns i landet?

Relaterade inlägg: