Vilken typ av sandpapper?

Vilken typ av sandpapper?

Vilken typ av sandpapper?

Kornen i slippapper finns i olika storlekar, där större korn ger grövre slipning. För bästa resultat rekommenderas att börja med ett grovt sandpapper och avsluta med ett finkornigt. Ska du grovslipa bör du välja kornstorlek 40, 60 eller 80 och vid finslipning 120, 150, 180 och upp till 240.

Vilket sandpapper är finast?

Idag är det vanligast att grovleken anges i form av kornstorlek, till exempel 40 korn (P40), vilket räknas som ett grovt sandpapper. Eller 180 korn (P180), vilket räknas som ett fint sandpapper.

Vilket slippapper till aluminium?

Slipa med ett 80-korn slippapper. Är underlaget bar aluminium avfettar du först ytan med silikonborttagning. Därefter slipar du ytan lite lätt med ett fint slippapper 180-240-korn samt avfettar ytan igen.

Hur slipar man aluminium?

Om det är ren aluminium så är det bara att plocka fram autosolen + trasa och börja polera. Svårare än så är det inte... På större ytor kan du köra med polertrissa eller vad det heter (såndär tyg skiva). Om ytan är lackad innan så får du slipa bort lacken innan du börjar polera.

Vad är slipskiva?

Vad är en slipskiva? En slipskiva är ett precisionsverktyg med tusentals skärande eggar. Den är uppbyggd av slipmedel som binds samman med ett bindemedel och som hålls åtskilda av porer. Slipkornen utgör den skärande delen och porerna transporterar bort spånor och underlättar flödet av kylmedlet.

Relaterade inlägg: