Vilka kopplingsfjädrar ska man ha?

Vilka kopplingsfjädrar ska man ha?

Vilka kopplingsfjädrar ska man ha?

Kopplingsfjädrarna på en scooter avgör vid vilket varvtal som kopplingen greppar. Vill du att kopplingen ska greppa vid ett högre varvtal så ska du ha hårdare fjädrar.

Vad händer om man kör med för hård tryckfjäder?

För hård tryckfjäder Den kommer att hålla kvar kopplingen i en för låg växel och du kommer inte att nå maximalt möjliga topphastighet. Detta kommer också att ge ett stort slitage på hela CVT´n.

När ska man byta tryckfjäder?

Tryckfjädern är en sak som kan vara klurig att veta när man ska byta. Känner man att motorn börjar tappa varv vid en hastighet av ca: 70 vet man att det är dags att byta tryckfjäder.

Vilken tryckfjäder är bäst?

Hård tryckfjäder En för stark tryckfjäder kan man likna vid att ha en för hårt spänd cykelkedja! Du kan motverka den kraftigare fjädern genom att sätta tyngre vikter i variatorn så att den orkar trycka upp remmen på högsta växeln. Men ju tyngre vikter och kraftigare tryckfjäder du har desto mer effektförluster får du.

Vad gör kopplingsfjädrar moped?

Kopplingsfjädrarna i kopplingen Kopplingsbackarnas uppgift är att gripa in och överföra kraften till bakhjulet med minimal effektförlust utan att tillslaget upplevs ryckig eller släpigt. Hårda kopplingsfjädrar - Kopplingsbackarna hålls tillbaka av kopplingfjädern tills ett högre varvtal uppnås.

Hur vet man att kopplingen slirar på moppen?

En annan sak också är att du kan kolla på din koppling om den har blivit för varm, är det blått runt omkring den betyder det att den har slirat så mycket så den har blivit för varm och därmed dom blåa märkena.

Hur man byter koppling moped?

Sen ska vi dra ut kopplingen tillsammans med dem bakre remskivorna. Tryck ihop dem bakre remskivorna så blir remmen slakare, och det blir lättare att dra ut allting. Sen spänner jag fast kopplingen i ett skruvstycke, så den sitter stabilt. Skruva åt lagom så du inte skadar kopplingsbeläggen.

Vad gör gula kopplingsfjädrar?

- Hårdare/Mjukare Kopplingsfjädrar, kopplingfjädrarna avgör när din moped ska dra iväg, detta ska du kombinera med dina variatorvikter för att få bästa effekt, ju hårdare fjädrar desto högre varv behöver du få för att kopplingen ska greppa och mjukare fjädrar behöver mindre varv för att kopplingen ska greppa.

Vad gör Kopplingsklockan?

Vid ett visst varvtal skall fjädrarna tillåta kopplingsbackarna slå ut greppa tag i kopplingsklockan och börja driva bakhjulet. Kopplingsbackarnas uppgift är att gripa in och överföra kraften till bakhjulet med minimal effektförlust utan att tillslaget upplevs ryckig eller släpigt.

Vad gör hårdare kopplingsfjädrar?

Hårda kopplingsfjädrar - Kopplingsbackarna hålls tillbaka av kopplingfjädern tills ett högre varvtal uppnås. För hårda kopplingsfjädrar kan orsaka att kopplingen inte får ordentligt grepp och slirar när den skall driva bakhjulet eller att kopplingsbackarna inte överhuvudtaget orkar slå ut.

Vad gör en Kopplingsfjäder?

Kopplingsfjädrarna i kopplingen Kopplingsbackarnas uppgift är att gripa in och överföra kraften till bakhjulet med minimal effektförlust utan att tillslaget upplevs ryckig eller släpigt. Hårda kopplingsfjädrar - Kopplingsbackarna hålls tillbaka av kopplingfjädern tills ett högre varvtal uppnås.

Är det olagligt att byta vikter i variatorn?

Det är med andra ord OK att byta variatorvikter för bättre axx om den inte gör mer än 52. Samma med munstycken etc. Däremot är det inte tillåtet att byta till 70cc grejer, även om hastigheten stannar vid 52. T.B.

Hur vet man att remmen slirar?

Remmen slirar: Remmen kan slira, då den inte får grepp i starten och slirar samt kan dra ner på din toppfart. Det kan bero på att packboxen i den bakre remskivan har blivit för varm när man trimmar så den har helt enkelt blivit för varm och gött sönder lite smått.

Hur vet man att kopplingen är dålig moped?

En annan sak också är att du kan kolla på din koppling om den har blivit för varm, är det blått runt omkring den betyder det att den har slirat så mycket så den har blivit för varm och därmed dom blåa märkena. Som ni ser på bilden! Börja försiktigt ta loss alla delar ifrån axlarna.

Relaterade inlägg: