Vad firas 22 juni?

Vad firas 22 juni?

Vad firas 22 juni?

Samtliga namnsdagar i juni
DatumNamnsdagar
19 juniGermund och Görel
20 juniBelinda och Linda
21 juniAlf, Alvar och Alve
22 juniPaula, Paulina, Pauline och Paulinus

Vilka fyller år den 21 juni?

Barbro Eneskär, Jan Ryberg och Jessica Robertsson har födelsedag den 21 juni.

Vad händer den 20 juni?

Händelser. 451 – En armé bestående av västromerska soldater och germaner, ledd av den västromerske generalen Aëtius, besegrar en hunnerhär under Attila i slaget vid Katalauniska fälten, troligen vid Châlons-en-Champagne i nuvarande Frankrike.

Vad hände den 19 juni 1938?

19 juni – Vid VM-finalen i fotboll i Paris vinner Italien finalen mot Ungern med 4-2 medan Brasilien slår Sverige med 4-2 i bronsmatchen. 26 juni – Joe Louis, USA försvarar världsmästartiteln i tungviktsboxning då han slår ut Max Schmeling, Tyskland i första ronden i USA.

Är det någon speciell dag i dag?

Välkommen till temadagar.se! Nästan varje dag finns det någonting att fira. På temadagar.se är det enkelt för dig att ta reda på vilken speciell dag det är idag och vad du kan fira framöver. Varje år firas över 700 temadagar vilket gör att det finns många dagar som du inte visste fanns.

Vad hände 21 juni 2021?

Riksdagen röstade under måndagen den 21 juni ja till Sverigedemokraternas begäran om att rikta en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven (S). 181 ledamöter röstade ja till misstroendeförklaringen, 109 ledamöter röstade nej och 51 ledamöter avstod från att rösta.

Vem fyller är den 20 juni?

Åke Dahlqvist, Olle Stanley och Lars Westerberg har födelsedag den 20 juni.

Vad händer i juni?

Högtider

  • Danmark firar sin grundlagsdag den 5 juni.
  • Sverige firar Sveriges nationaldag den 6 juni.
  • Island firar sin nationaldag den 17 juni.
  • Sverige och Finland firar midsommarafton den fredag som infaller mellan 19 och 25 juni och midsommardagen dagen därpå (alltså den lördag som infaller mellan 20 och 26 juni.

Relaterade inlägg: