Vad händer i interstellar?

Vad händer i interstellar?

Vad händer i interstellar?

Interstellar utspelas i ett dystopiskt framtidsscenario där mänskligheten tappat hoppet, men en liten grupp forskare genom maskhålet tror sig finna en utväg som kan ge oss en framtid. Manus av Jonathan Nolan och musik av Hans Zimmer.

Hur lång är Interstellar?

2h 49mInterstellar / Speltid

Vilket år utspelar sig Interstellar?

Handling. Året är 2067 och livet på jorden är hotat av klimatförändringar.

Var finns Interstellar?

Interstellar - Film online på Viaplay.

Vad betyder interstellära?

interstellära mediet, sammanfattande benämning på gas, stoft, magnetfält och kosmisk strålning som finns i rymden mellan stjärnorna.

Var kan man se The Martian?

The Martian - Film online på Viaplay.

Vad består det interstellära mediet av?

Sammansättning. Det interstellära mediet består av en med jordiska mått mätt extremt utspädd blandning av joner, atomer, molekyler, större dammkorn, kosmisk strålning och magnetfält. Materien består av ungefär 99 % gas, mestadels i plasmatillstånd, och 1 % damm (massprocent).

Hur många atomer finns i en liter Interstellär rymd?

Man skiljer på två tätare typer av interstellärt medium. Det kalla neutrala mediet (även kallat diffusa moln) har i regel 10-100 atomer per kubikcentimeter och en temperatur på mellan -220°C och -170°C.

Hur ser riktiga stjärnor ut?

De stjärnor som vi ser med blotta ögat tycks trängas på natthimlen, men i själva verket är de långt ifrån varandra. Solen är en stjärna precis som de flesta ljusa prickar vi ser på natthimlen, men den verkar vara mycket större än de andra eftersom den är så mycket närmare oss.

Relaterade inlägg: