Vad är ett hypotekslån?

Vad är ett hypotekslån?

Vad är ett hypotekslån?

Ett hypotekslån är ett lån där en bostad eller fastighet står som säkerhet för lånet. Så kallad pant. Om du som låntagare inte kan betala räntor och amorteringar till långivaren kan hen genom sin pant sälja objektet för att få tillbaka sina utlånade pengar.

Hur mycket kan man belåna en jordbruksfastighet?

Det passar lika bra om du ska köpa din första fastighet, utöka din verksamhet eller investera med din skogs- och jordbruksfastighet som säkerhet. Du kan ha bottenlån upp till 75 procent av fastighetens värde.

Vilka banker lånar ut till lantbruk?

När du lånar till en lantbruksfastighet i Landshypotek Bank blir du också medlem i Landshypotek Ekonomisk Förening. Som medlem kan du vara med och påverka hur banken utvecklas och har möjlighet att investera i Landshypotek med upp till 4 procent av ditt totala lånebelopp.

Vem kan ta hypotekslån?

Vem som kanhypotekslån beror dels på exakt vilken form av lån det är och vilka villkor långivaren har. Vanliga villkor är att du ska vara myndig, folkbokförd i Sverige och ha en tillräckligt god ekonomi. För pensionärslån brukar villkoret vara att du ska ha fyllt 60 år.

Vad är en jordbrukskredit?

Så här fungerar Bottenlån i Swedbank Jordbrukskredit Få bottenlån på upp till 75 % av värdet på skog- och lantbruksfastigheter, mark och byggnader. Som säkerhet för lånet lämnar du en inteckning (pantbrev) i fastigheten.

Hur lånar man till en gård?

Oavsett om det är dags att utveckla verksamheten med ett tillköp eller göra verklighet av gårdsdrömmen. För dig som bor eller driver verksamhet på gård erbjuder vi bottenlån med säkerhet i din lantbruksfastighet (typkod 100). Beroende på vad din ekonomi tillåter kan du låna upp till 75 procent av din fastighets värde.

Hur mycket är räntan på hypotekslån?

Hur stor är räntan? Aktuell räntesats är 5,0%. Räntan för Hypotekspension justeras var tredje månad efter förändringar i marknadsräntan. Du behöver aldrig omförhandla din ränta.

Relaterade inlägg: