Hur bekostas en begravning?

Hur bekostas en begravning?

Hur bekostas en begravning?

Det är vanligtvis kommunen eller landstinget som står för kostnaden av omhändertagandet och förvaring fram till dess att begravningsbyrån hämtar den avlidna för kistläggning och svepning. Men ibland kan transportavgifter tillkomma och det gäller främst transporter från äldreboenden och sjukhem.

Vad ingår i begravningsavgiften på skattsedeln?

Begravningsavgiften ska bland annat täcka kostnader för skötsel av begravningsplatser, kremering och gravsättning. Avgiften är däremot inte kopplad till enskilda personers begravningar.

Vad kostar begravningsbyrå?

Enligt Sveriges Begravningsbyråers Förbund kostar en snittbegravning ca 27 000 kronor, då räknar man inte med gravsten, dödsannons och eventuella juridiska kostnader så som bouppteckning, bodelning och arvskifte. Begravningsbyråer tar vanligtvis en arbetskostnad på 5 000-15 000 kronor.

Kan man betala sin begravning i förskott?

Betala ej några räkningar innan du tar kontakt med socialkontoret. Kostnaderna för begravningen är en prioriterad kostnad och skall betalas i före andra räkningar. Be betalningsmottagarna om uppskov med betalningen tills det är klarlagt om det kommer att finnas några tillgångar.

Vad kostar en begravning på Fonus?

Priset för en begravning varierar och beror på vilka val ni gör. Vid en begravningsplanering ska det bland annat fattas beslut om kista, urna, begravningsblommor och minnesstund. För att få veta vad en begravning skulle kosta enligt era önskemål kan ni göra en preliminär planering via vår begravningsplanerare.

Relaterade inlägg: