Får man köpa fyrverkerier 2021?

Får man köpa fyrverkerier 2021?

Får man köpa fyrverkerier 2021?

I Sverige måste du vara 18 år för att köpa, sälja eller använda fyrverkerier. För att skjuta smällare eller raketer med pinne i Sverige måste du även ha tillstånd och utbildning. Det är även olagligt att ge fyrverkerier till en person som är yngre än 18 år.

Var kan man köpa smällare?

Vi säljer fyrverkerier året runt. Vi har ett stort sortiment av fyrverkerier hemma på lager allt från konsumentpjäser du kan avbränna själv till stora professionella fyrverkerishower där vi tar hand om allt. Åldersgränsen för att köpa och hantera fyrverkerier är 18 år.

Hur köper man fyrverkerier?

Försäljning av fyrverkerier sker i utvalda varuhus och endast under perioden 27-31/12. Klicka på en vara nedan och välj ditt varuhus så ser du om just ditt varuhus säljer fyrverkerier.

Vilka smällare är olagliga?

Allmänna regler Sedan 2002 rådet det så kallat ”smällarförbud” i Sverige. Smällare får endast användas av den som har rätt utbildning och särskilt tillstånd från kommunen. Det krävs inget tillstånd för tomtebloss, partypoppers och liknande mindre produkter som är avsedda att användas inomhus.

Hur mycket kostar smällare?

Cannon Ball 109 kr

  • 8 m.
  • 6 st. Mer info.

Får vem som helst köpa fyrverkerier?

Allmänna regler Åldersgränsen för att köpa, inneha och använda pyrotekniska varor är 18 år. Åldersgränsen infördes för att minska risken för skador i samband med fyrverkerier och andra produkter eftersom minderåriga ofta är inblandade i den här typen av olyckor. Sedan 2002 rådet det så kallat ”smällarförbud” i Sverige.

När kan man köpa smällare?

Försäljning av fyrverkerier sker i utvalda varuhus och endast under perioden 27-31/12.

Kan man beställa hem fyrverkerier?

Här kan du på ett enkelt sätt beställa dina fyrverkerier på nätet för avhämtning i butiken. Du slipper stå i köer och du kan vara säker på att inte dina fyrverkerifavoriter är slutsålda när du kommer in i butiken!

Är polska smällare olagliga i Sverige?

För att få föra in explosiva varor i landet krävs tillstånd. Den som för in olaglig pyroteknik gör sig skyldig till smuggling. Mycket av den beslagtagna pyrotekniken kommer från länder där den är laglig att köpa som Polen, Tyskland och Tjeckien men det innebär inte att det är lagligt att föra in produkterna i Sverige.

Vad är straffet för att smälla smällare?

Straffet för användning av smällare är penningböter (3 kap. 22§ andra stycket ordningslagen). Beloppet är ett engångsbelopp på mellan kr (25 kap. 3§ brottsbalken).

Relaterade inlägg: