Hur lär man sig trava?

Hur lär man sig trava?

Hur lär man sig trava?

  1. "Startar" hästen eller öka tempot - Tryck lätt med skänklarna i hästens sidor (Detta kallas för att "skänkla")
  2. Stoppar hästen (göra halt) eller sänk tempot - Dra mjukt i tyglarna (Detta kallas för att göra en "förhållning")
  3. Svänger hästen - Styr med tyglarna åt det håll du ska (Lyft tygeln utåt! Dra inte bakåt.)

Hur ställer man hästen inåt?

Den inre sidan av hästen är alltid den sida som man ställer hästen åt dvs ställer man hästen till höger så blir höger sida inre och då ser ryttaren höger ögonglob och näsborre skymta.

Vad är rätt Sittben i trav?

I HUS är det viktigt att alltid sitta på det yttre sittbenet i trav. Om speakern säger galopp när du rider lätt i trav så ska du kunna fatta galopp från lättridningen utan att sitta ned. Fortsätt att rida lätt och ge galoppfattningen vid nedsittning. Fattar hästen inte direkt så fortsätt rida lätt och ge nytt kommando.

Hur gör man för att få hästen att trava?

Trava en kort bit, be om skritt genom att krama om tygeln och sedan slappna av. Dra aldrig i tyglarna! När hästen skrittar i balans be genast om trav igen, det brukar ta 3-5 steg. Att be hästen trava när du känner att den är i balans är en viktig träning för dig.

Hur rider man i galopp?

I galoppen sitter du upprätt, utan att gunga med överlivet. Båda skänklarna ska vara stilla och långa och sluta om hästen i samma läge som när du gav galoppskänkel (om du inte behöver flytta dem för att justera spårningen). Ytter tygel reglerar tempot, inner tygel måste vara följsam för att inte bryta galoppen.

Relaterade inlägg: