Kan man köra en bil med trasig generator?

Kan man köra en bil med trasig generator?

Kan man köra en bil med trasig generator?

Generatorn är bara till för att ladda batteriet. Om generatorn går sönder kan du köra bilen så länge som det finns tillräcklig ström kvar i batteriet.

Vad menas med överladdning?

Överladdning av ett elektriskt batteri innebär att laddningen fortsätter trots att batteriet är fullt laddat, eller sker med alltför hög spänning och/eller ström. Överladdning av blybatterier ger bildning av knallgas vilket vid bristande ventilation kan ge risk för explosion.

Hur långt kan man köra en bil utan generator?

Om din bil har ett 60Ah batteri så gissar jag, väldigt grovt räknat, att det KAN räcka i 200 minuter(lite drygt 3 timmar)om strömförbrukningen är 12-13A.

Hur länge kan man köra en bil utan generator?

Om jag har räknat rätt så kom jag ungefär sju, nästan åtta mil utan generator när jag skulle hämta en Volvo 240 i Vilhelmina för många år sedan. Tidigare ägare "kände inte till" att generatorn inte laddade, bara att han hade fått skifta mellan två batterier då och då och ladda på dem..

Vad kostar det att byta generator på bilen?

Arbetskostnaden för bytet landade på 1774 kr inkl moms. Autodata specar 0,8 tim för detta arbete. Generatorn sitter ganska lätt åtkomlig så det borde ta absolut max en timme på en verkstad med allt kringjobb att byta.

Relaterade inlägg: