Vad menas med låg batterispänning?

Vad menas med låg batterispänning?

Vad menas med låg batterispänning?

Om batterispänningen är låg visar informationsdisplayen texten Låg batterispänning Strömsparläge. Energisparfunktionen stänger sedan av eller reducerar vissa funktioner, t. ex. kupéfläkt och/eller ljudanläggning.

Varför visar min Volvo låg batterinivå?

Om startbatterispänningen är låg visar kombiinstrumentets informationsdisplay texten Låg batterinivå Energisparläge. Energisparfunktionen stänger sedan av eller reducerar vissa funktioner, t. ex. kupéfläkt och/eller ljudanläggning.

Hur beter sig en bil med dåligt batteri?

Det vanligaste tecknet på att bilbatteriet är dåligt är när bilen verkar trögstartad. Detta är något som brukar uppmärksammas när det är kallt ute. Det beror på att batterier som står med låg spänning under en längre tid tappar i kapacitet. På modernare bilar brukar man se i displayen på bilen om batteriet är dåligt.

Kan man köra med låg batterispänning?

”Det är väldigt svårt att avgöra om meddelandet har lösts ut av låg batterispänning eller något annat, som en bugg i mjukvaran, svarar Annika Bjerstaf, Volvos pr-chef. Rekommenderat för kunden är att köra en längre stäcka med bilen för att ladda batteriet, alternativt använda en batteriladdare.

Hur länge kan man ha ett bilbatteri?

Ett välskött batteri håller länge, 6-8 år är inte ovanligt. Ett misskött batteri kan ge upp redan efter ett par tre år.

Relaterade inlägg: