Vad ska man göra om man hittar en falsk sedel?

Vad ska man göra om man hittar en falsk sedel?

Vad ska man göra om man hittar en falsk sedel?

Om du har blivit utsatt. Om du upptäcker en falsk sedel, ta inte emot den. Om du redan har tagit emot en falsk sedel ska du göra en polisanmälan.

Hur påverkar Fake News oss?

De påhittade inläggen har ofta ett mer överraskande och emotionellt innehåll, vilket kan göra dem virala, det vill säga få dem att spridas snabbt som virus. Kontroversiella inlägg med känslosamma och extrema budskap påverkar oss helt enkelt mer och får större spridning än sakliga och lågmälda rapporter.

Finns för hemliga sedlar?

Det förekommer att svenska sedlar förfalskas, även om det är mycket ovanligt. De svenska sedlarna har avancerade säkerhetsdetaljer så att det ska vara svårt att förfalska dem och lätt att kontrollera om de är äkta.

Kan man lita på sociala medier?

I och med detta finns det möjligheter för alla att påverka och vara delaktiga i nyhetsspridningen, men samtidigt medföljer även risker. Det har visat sig vara vanligt att falsk information sprids via sociala medier där den snabbt når ut till många människor, vilket kan ge en missvisande bild av verkligheten.

Finns det 100 kronors sedel?

Skådespelerskan Greta Garbo () anses ha varit en av de största filmstjärnorna i Hollywood under 1920- och 30-talen. Hon deltog i 27 filmer.

Relaterade inlägg: