Är Vätternrundan svår?

Är Vätternrundan svår?

Är Vätternrundan svår?

30 mil på cykel är långt. Men inte längre än att även en nybörjare klarar av att ta sig runt. För att lindra upplevelsen och minska träningsvärken dagen efter kan det vara värt att lägga tid på att förbe- reda sig och träna före loppet.

Får man ha elcykel på Vätternrundan?

Den riktigt stora nyheten är att Vätternrundan nu också öppnar upp för elcyklar. Deltagarna i det nya loppet kommer att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel. – Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson.

Hur jobbigt är Vätternrundan?

Här är det relativt platt och lättkört, men det är en ganska ensidig väg och det kan bli jobbigt att cykla bara för den sakens skull. Men kämpa på – i Karlsborg har du klarat av två tredjedelar.

Hur många har dött på Vätternrundan?

Enligt arrangören har dödsfall skett fem gånger under Vätternrundans 52-åriga historia, och vid tre av fallen hade det koppling till hjärt och kärlsjukdom.

Vem har cyklat Vätternrundan snabbast?

Se intervjun med Niklas Gustavsson. Cyklisterna som tog sig i mål på 6.33 är: Niklas Gustavsson, Alexander Wetterhall, Alexander Gingsjö, Kim Magnusson, Marcus Fåglum Karlsson, Christofer Stevenson, Rasmus Mikiver och Joakim Åleheim. Snitthastigheten: 45,8 kilometer i timmen.

Vad ska man ha för cykel till Vätternrundan?

  • Cyclocross.
  • Gravel bike.

Kan man följa Vätternrundan?

Såhär gör du: Skriv in koden för loppet (Tjejvättern=TJV, Halvvättern=HV, Vätternrundan=V) följt av mellanslag och startnumret på den cyklist du vill följa.

HUr många kalorier bränner man på Vätternrundan?

Är du kvinna förbränner du under Vätternrundan mellan kcal, och kcal om du är man. Det är alltså väldigt mycket energi som går åt under loppet. För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt krävs det då en bra uppladdning och energiplan som du följer under racet.

Hur lång år vätter?

135 kmVättern / Längd

Hur många bröt Vätternrundan?

Cyklisterna är vältränade och har uppträtt mycket disciplinerat vilket gjort att färre än vanligt brutit loppet. Totalt bröt 667 cyklister Vätternrundan men inga allvarligare skador inträffade under loppet.

Hur många startande i Vätternrundan?

En insats som kostade arrangörerna ca 400.000 kronor extra. Och många av de som valde att fortsatta satte massörerna i hårt arbete vid varje depå. Men värt att notera är att det ändå var nästan 12.000 som fullföljde!

Relaterade inlägg: