Hur får man bort vårtor på en vecka?

Hur får man bort vårtor på en vecka?

Hur får man bort vårtor på en vecka?

Skynda på läkningen med vårtmedel Du kan behandla vårtorna med vårtmedel. Då blir du av med vårtorna snabbare. Vårtmedlet förhindrar också att vårtorna växer sig större och smittar andra. Det finns många olika sorters vårtmedel som fungerar på olika sätt.

Hur kan man ta bort vårtor?

Fotvårtor orsakas av virus och är vanligast hos barn i skolåldern. De är ofarliga och försvinner oftast av sig själva. Du kan använda särskilda plåster som avlastar trycket på vårtan. Om du vill bli av med vårtan snabbare kan du också behandla med ett vårtmedel.

Hur får man bort en vårta på foten?

Receptfria läkemedel är den vanligaste behandlingen mot vårtor, ofta i form av salicylsyra som fräter bort vårtan. Det går även att frysa vårtor – ibland kan ungdomar och vuxna erbjudas frysbehandling eller så kallad kryobehandling av sjukvården.

Hur länge smittar en vårta?

Viruset kan också smitta via fuktiga ytor i badhus och omklädningsrum. Tiden från smitta tills dess att vårtor uppträder är ofta flera veckor eller månader. Alla som smittas får inte vårtor, medan andra får många.

Hur vet man när en vårta är borta?

Hand- och fotvårtor är ofarliga och behöver egentligen inte behandlas, utan försvinner så småningom av sig själva. I vissa fall kan det ta några månader, men i andra fall flera år innan en vårta är borta. De kan dock kännas obehagliga och för att förhindra att smitta andra är det bra att behandla dem.

När ska man sluta behandla vårtor?

Tålamod och regelbunden behandling ger bra resultat. Behandlingen ska fortsätta tills vårtan är borta, vilken kan ta månader.

Relaterade inlägg: