Varför är mitt SIM-kort låst?

Varför är mitt SIM-kort låst?

Varför är mitt SIM-kort låst?

Kan du inte din kod utantill bör du inte gissa för många gånger. Det kan nämligen leda till att ditt simkort låser sig permanent. Pinkoden fungerar som ett skydd för dig och din telefon. Det är nämligen bara personer med exakt rätt kombination av simkort och pinkod som kan låsa upp telefonen.

Hur får man tag i PUK kod?

Pin- och puk-koden följer också med i det brev du får hem när du beställer en mobil. Du hittar koderna på plastkortet som simkortet sitter fäst på vid leverans. Du kan också få puk-koden direkt i våra butiker.

Vad innebär det att byta SIM kort?

Kontrollera vilken storlek du har på ditt befintliga SIM-kort och hur det är placerat. Bryt därefter loss rätt storlek på det nya SIM-kortet och placera det på simkortsplatsen där det gamla satt. Sätt tillbaka luckan och starta din telefon. Den kommer nu att fråga efter pin-kod till SIM-kortet.

Vad händer om man tappar bort sitt simkort?

Spärra ditt mobilabonnemang/sim-kort. Om din mobil har försvunnit kan du spärra ditt abonnemang/sim-kort. Då går det varken att ringa till eller från ditt sim-kort. Spärrar du dessutom själva mobilen blir även den helt obrukbar.

Får inte upp luckan till simkortet?

Ta en Kniv och tryck ner kortet samtidigt som du drar det i rätt riktning.

Hur många gånger kan man slå fel PUK kod?

Knappar du in fel PUK kod tio gånger blir ditt SIM-kort spärrat och du behöver beställa ett nytt. Läs mer om hur du beställer nytt SIM-kort.

Relaterade inlägg: