Vad är ett sk självbärande däck?

Vad är ett sk självbärande däck?

Vad är ett sk självbärande däck?

Run-flat principen är därför baserad på en självbärande förstärkt sidovägg på däcket. Det förhindrar att däcksidan kläms mellan vägen och fälgen och ser även till att däcket inte glider i fälgbrunnen. I ett nötskal är det så det fungerar.

Hur länge håller Gummit i däck?

Ålder spelar roll Gummit är färskvara och ett vinterdäck är fräscht i cirka 3-5 år från påbörjad användning men inte mer. Skicket beror till stor del på hur däcken hanterats, förvarats och underhållits under dess livslängd.

Vad menas med Runflat?

Nokian Tyres FRT (Flat Run Technology) är en specialkonstruktion som gör att det går att köra med däcken även utan lufttryck. Vissa biltillverkare använder enbart FRT-däck på sina bilar för att garantera att bilen går att köra till närmaste bilverkstad även efter en punktering.

Varför Runflat däck?

Punkteringsfria däck - Runflat (RFT) Om du råkar ut för en punktering eller om däcket tappar lufttrycket kan det vara svårt att behålla kontrollen över sin bil. Med punkteringsfria däck (Runflat däck) slipper du att stanna mitt i trafiken för att byta däck och du kan istället tryggt ta dig till närmaste verkstad.

Vilken beteckning talar om när däcket tillverkades?

Fyrsiffrig märkning sedan cirka år 2000 Däck har en fyrsiffrig märkning som talar om när det är tillverkat. De två första siffrorna anger vecka och de två sista siffrorna år, exempelvis betyder 3213 att däcket är tillverkat vecka . Märkningen finns vanligen i slutet av DOT-märkningen.

Relaterade inlägg: