Vad gäller vid bilstöld?

Vad gäller vid bilstöld?

Vad gäller vid bilstöld?

Anmäl stöld av eller ur fordon till polisen Du kan anmäla stöld ur fordon via e-tjänst. Om det gäller stöld av ett registrerat motorfordon (till exempel bil, motorcykel, moped klass I) ska du i stället ringa 114 14 så att polisen kan göra en efterlysning av fordonet. Är det ett pågående brott ring 112.

Vad händer om din bil blir stulen?

Om bilen blivit stulen behöver du först och främst göra en polisanmälan. Ring Polisen på 114 14 så kopplas du till rätt person för att göra en anmälan. När du anmält stölden kommer polisen att efterlysa bilen. En polisanmälan behöver även visas upp för försäkringsbolaget för att du ska kunna nyttja din bilförsäkring.

Vilken försäkring täcker inbrott i bil?

Inbrottsskador på bilen, till exempel en uppbruten dörr eller krossad ruta, ersätts av bilförsäkringen, om bilen är halv- eller helförsäkrad. Om ett monterat tillbehör som till exempel en takbox blir stulen kan du få ersättning även för den. För till exempel skidor i en takbox kan hemförsäkringens stöldskydd gälla.

Hur ska registreringsskylten sitta?

Registreringsskyltar ska vara väl synliga från alla vinklar och får inte vara oläsbar på grund av skada, smuts, is, snö eller liknande. De får inte vara vinklade eller sprejade med reflexsprej, ligga dolda i fönstret eller ha ändrade siffror och bokstäver.

Vad gäller vid inbrott i bilen?

Om du har haft inbrott i din bil eller om någon har försökt bryta sig in i bilen kan du få ersättning för skadorna på bilen och de biltillbehör som stals om du har minst halvförsäkring. Inbrott i bilen och inbrottsförsök ska alltid polisanmälas. Du kan göra din polisanmälan på polisens hemsida.

Måste registreringsskylt sitta i mitten?

Registreringsskylt måste finnas synlig på alla motorfordon som är registrerade för att färdas på allmän väg. De flesta fordon ska ha två skyltar, synliga framifrån respektive bakifrån.

Får man ha registreringsskylt i rutan?

Som svar på hur man får placera skylten så innebär det att den ska vara framtill på fordonet, dvs någon stans i fronten - inte på motorhuven eller på taket. Var du väljer att sätta den i fronten på fordonet spelar ingen roll så länge den lätt kan avläsas.

Relaterade inlägg: