Är startmotorn död?

Är startmotorn död?

Är startmotorn död?

Svar: Det kan vara så enkelt att batteriet är defekt. Prova med att byta batteri eller att starta bilen med startkablar. Du kan även mäta spänningen över batteripolerna vid startförsöken. Om spänningen går ner till noll är antingen batteriet slut (typ sulfaterat) eller också är det kortslutning i startmotorn.

Varför blir det motorstopp?

Om en bil inte startar eller får motorstopp så ska första misstanken vara att det beror på bränsletillförseln. Om bilen rasslar men vägrar starta så kan det bero på att tanken är tom. Om bränsleindikatorn visar att det trots allt finns bränsle så kan bränsletankens nivågivare ha fastnat.

Är det svårt att byta startmotor?

Ihopsättning och utbyte av en startmotor ser okomplicerat ut. Men ta inte för lätt på det. Det är viktigt att undvika vissa fel, som att glömma att koppla loss batteriet.

Vad ska man göra om man får motorstopp?

För att få akut vägassistans vid motorstopp, beställ här eller ring 07. Vi kommer be dig om följande upplysningar: Bilens registreringsnummer.

Kan man byta startmotor själv?

För att byta ut startmotorn, följ dessa steg: – om nödvändigt, lyft upp bilen för att nå startmotorn. – koppla loss den negativa batteripoolen och lägg den åt sidan. – anteckna exakt vilken kabel som kopplas in var på startmotorn. – skruva loss enhetens monteringsskruvar.

Hur startar man en bil utan startmotor?

När du rullar igång bilen så använder du ju inte startmotorn... Enkelt förklarat: Växel ligger i, därmed är hjulen via växellådan ihopkopplade med motorn, dvs snurrar hjulen så´åker kolvarna upp och ner!

Relaterade inlägg: