Hur länge kan man frysa rönnbär?

Hur länge kan man frysa rönnbär?

Hur länge kan man frysa rönnbär?

Fåglarna vill också ha! Lämna gärna lite bär åt fåglarna, de är en av deras viktigaste vinterfödor. Om det blir massor med rönnbärkan man frysa några klasar och ta fram senare under vintern och hänga ut när alla träden redan står tomma. En julklapp åt fåglarna kanske.

Hur förvara rönnbär?

Jag trär upp bären på tråd med en synål och så hänger jag upp en liten rönnbärsgirland på en torr och mörk plats tills de torkat. När de sedan torkat helt så förvarar jag dem i en burk. När det varit frost så tonas syran i rönnbären ned lite grann, så nu är det perfekt tid att plocka dem.

Hur vet man att rönnbär är mogna?

När du kan ta ett bär och nypa det till mos mellan fingrarna är bäret moget. Det gulaktiga moset är rikt på C-vitamin och karotin.

Är torkade rönnbär nyttigt?

Rönnbär är små vitaminbomber som kan ätas både råa, torkade, frysta och tillagade, utan att mista sitt välgörande näringsinnehåll. Plocka dem gärna efter första frosten – då tonas den sura smaken ner en smula. Men vänta inte för länge för då hinner sidensvansen mumsa i sig bären.

Kan man äta frysta rönnbär?

Rönnbär är små vitaminbomber som kan ätas både råa, torkade, frysta och tillagade, utan att mista sitt välgörande näringsinnehåll. Plocka dem gärna efter första frosten - då tonas den sura smaken ner en smula. Men vänta inte för länge för då hinner sidensvansen mumsa i sig bären.

Relaterade inlägg: