Vad är Yogahjärna?

Vad är Yogahjärna?

Vad är Yogahjärna?

Yogahjärnan handlar om hur vi genom att träna vår kapacitet för inre stillhet och närvaro kan bli den bästa versionen av oss själva. Författarna kallar det för att utveckla vår ”yogahjärna”. Boken kan inspirera både ovana och erfarna yogautövare, och den riktar sig även till psykologer, terapeuter och liknande.

Hur lång tid tar det innan man känner att man är mätt?

Hjärnan behöver 20 minuter på sig för att säga att kroppen är mätt.

Vad ska man ha på sig på yoga?

Bär bekväma kläder Det räcker med riktigt sköna mjuka kläder som du kan röra dig i obehindrat. Ingen bryr sig om hur du ser ut på yogaklassen. För det mesta har alla fullt upp med att kämpa sig igenom yogan ändå. Inom vissa stilar, som kundaliniyogan, har man slutna ögon större delen av klassen.

Hur känner man att man är mätt?

Hjärnan styr hur du upplever att du är hungrig och att du är mätt. När allt fungerar utan problem signalerar kroppen att du behöver äta genom att du känner hunger. När du har fått i dig den näring och energi du behöver signalerar kroppen det genom att du känner dig mätt.

Hur känns det att vara mätt?

För tjejerna jag möter på Ätstörningszonen förknippas mättnad med obehag, vånda, äckel och ångest. De säger: Att vara mätt är lika med att gå upp i vikt. Hunger och mättnad är kroppens sätt att berätta för dig när den behöver mer energi och när den har fått tillräkligt.

Relaterade inlägg: