Hur kan en mobil hjälpa dig i en Nödsituation?

Hur kan en mobil hjälpa dig i en Nödsituation?

Hur kan en mobil hjälpa dig i en Nödsituation?

Bli inte nervös om applikationen hänvisar dig tillbaka till telefonens skärm. Det här händer i Android och Windows-telefonerna. Därifrån är det sedan bara att ringa 112. De jourhavande på nödcentralen rekommenderar att bekanta sig med appen på förhand- inte först i en nödsituation.

Hur lägger man in ICE i mobilen?

Därför finns flera appar för både Android och iPhone som gör ICE-nummer och annan viktig information tillgänglig trots att telefonen är lösenordsskyddad....Telefonlås och knapplås

  1. Välj Medicinskt ID.
  2. Välj Ändra.
  3. Lägg till Nödkontakt.

Vad händer under ett nödsamtal?

Ett nödsamtal till 112 kommer automatiskt till närmaste SOS central. Där besvaras det alltid av en specialutbildad SOSoperatör som säger: ”SOS 112 – vad har inträffat?”. Sedan ställer operatören frågor om vad som har hänt, var hjälpen behövs, ditt namn och telefonnummer.

Hur får man upp ICE nummer?

Där ligger medicinskt id med den information som du har valt att lägga in. # På Android kan du gå in under ”Inställningar” och ”Säkerhet”, där väljer du ”Ägarinformation” (eller liknande). Bocka i ”Visa ägarinformation vid låst skärm” och fyll i valfritt meddelande i textfältet.

Hur används ICE?

ICE står för engelskans In Case of Emergency och betyder i händelse av nödsituation. ICE används internationellt. Det är numret till den person eller de personer som du vill att sjukvården ska ringa om du råkar ut för en olycka eller blir hastigt sjuk.

Relaterade inlägg: