Vad påverkar hudens åldrande?

Vad påverkar hudens åldrande?

Vad påverkar hudens åldrande?

Yttre faktorer som bidrar till en åldrande hud är framför allt solen, luftföroreningar, rökning, näringsfattig kost och avsaknad eller ”dålig” hudvård som ger bristfällig rengöring och vård.

Vad var angreppet på potatisen av potatisbladmögel?

  • Angrepp på potatisen av potatisbladmögel ( oomyceten Phytophthora infestans) var en av orsakerna till de svältkatastrofer (på sina håll benämnda Svagåren) som inträffade i norra Europa i slutet av 1860-talet. Redan på 1840-talet drabbades Irland hårt, vilket föranledde en kraftig utvandring till Nordamerika.

Var har potatisen sitt ursprung?

  • Som livsmedel. Potatis, som är en av världens viktigaste stapelfödor, har sitt ursprung i Sydamerika, där den har odlats sedan år 8000 f.Kr. Den "upptäcktes" i Peru år 1530 av spanjoren Gonzalo Jiménez de Quesada som år 1539 förde den till Spanien.

Vad betyder potatis på tyska?

  • På tyska kom potatis nämligen att heta "Grundbirnen" eller "Erdbirnen" vilket möjligen är ursprunget till dess svenska motsvarigheter. Tron på att man hade att göra med en sötpotatis gav den detta namn på de flesta platser.

Hur gör man att riva potatisen?

  • Hur man gör 1 Det första du ska göra är att riva potatisen fint. 2 Tillsätt den rivna potatisen i en skål och blanda med citronsaften. 3 Applicera kvällstid. Använd en bomullstuss för att applicera som en mask. 4 Låt sitta i 15-20 minuter. 5 Skölj med varmt vatten.

Relaterade inlägg: