Vad händer med getingar när boet är borta?

Vad händer med getingar när boet är borta?

Vad händer med getingar när boet är borta?

På hösten överger getingarna boet för att nästa år bygga bo på en ny plats. Getingar bor inte två år på samma ställe. Det gamla boet bör dock ändå tas bort eftersom det finns andra djur än getingar som gillar ett mysigt bo på ett skyddat ställe och som kanske även gillar resten av huset.

Hur förhindra getingbo?

Förebygg genom att blockera på platser där getingar gillar att bygga bon – sätt insektsnät för ventilationsgaller, täpp till kvisthål och andra infartsvägar på fastigheten. Följ efter flygande getingar tidigt på säsongen för att lokalisera var den bygger bo. Men var noga, många misstar solitära bin för getingar.

Hur stort är ett jordgetingbo?

I början är ett getingbo väldigt litet. När drottningen börjar bygga bo under våren är oftast boet stort som en valnöt eller golfboll. Allteftersom sommaren fortskrider växer boet snabbt i storlek eftersom antalet getingar ökar. Ett getingbo kan bli så stort som en fotboll, eller ännu större i vissa fall.

Vad gör man för att få bort getingar?

Det sägs att vissa husmorsknep funkar mot getingar.

  1. Häll kryddnejlika i en delad apelsin eller citron och ställ ut i trädgården.
  2. Lägg mynta i en skål med vatten. Kaffepulver i en skål kan också skrämma bort getingen då getingarna avskyr lukten av kaffe.
  3. Getingar gillar inte pepparmintsdoft!

Hur stor kan en geting bli?

Bålgeting Vespa crabro (Linnaeus) Bålgetingen är vår största geting och den kan bli ända upp till 35 mm lång. Färgen på huvudet är gul till gulbrun och mellankroppen är brunsvart med ljusare skuldror. Bakkroppen är randig i svart och gult, framtill med smal gul rand, baktill med breda, varmt gula ränder.

Hur länge är getingarna aktiva?

Dessutom är getingarna som mest aktiva i augusti och september, så du bör iallafall bli av med dem innan dess. När du är på jakt efter getingbon gör du dig själv en tjänst genom att röra dig lugnt och inte väsnas för mycket.

Relaterade inlägg: