Vart kommer spelet UNO ifrån?

Vart kommer spelet UNO ifrån?

Vart kommer spelet UNO ifrån?

UNO är ett kommersiellt amerikanskt kortspel som spelas med en särskild Uno-kortlek med 108 kort. Uno uppfanns år 1971 av Merle Robbins och var väldigt populärt på 1980-talet och 1990-talet. Själva spelet liknar Vändåtta med flera traditionella kortspel.

Hur spela UNO Junior?

Försök bli den som först spelar ut alla kort från sin hand genom att matcha såväl siffror med färger, samtidigt som du tvingar dina motspelare att ta upp fler kort till sin hand! En enklare barnvariant av det vanliga Uno (SVE), med elva olika djurbilder och två sätt att spela.

Vem börjar i UNO?

När du har koll på alla UNO regeler börjar spelet Det spelar ingen roll om du lägger ett högre eller lägre nummer så länge färgen stämmer. När du inte längre har kort i samma färg är det dags att börja spela ut dina specialkort. Annars får du dra kort i högen.

När kom spelet UNO till Sverige?

Denna kortlåda i 70-talsstil representerar det första decenniet av UNO-kortspelet när det kom ut för första gången 1971. Kul för hela familjen!

Får man gå ut på Stoppkort UNO?

Du får inte gå ut med specialkort Vissa lägger till sina UNO regler beroende vilka man spelar med. En vanlig regel är att man inte får gå ut med ett specialkort. Det vill säga vändkort, stoppkort och liknande. Därför måste du se till att du inte sitter med dessa hand om du bara har ett kort kvar.

Kan man vinna med specialkort UNO?

Om man bara har ett kort kvar och lyckas lägga det så vinner man. Det sista kortet måste vara ett nummerkort och får alltså inte vara ett specialkort.

Relaterade inlägg: