Hur avbokar man en flygbiljett?

Hur avbokar man en flygbiljett?

Hur avbokar man en flygbiljett?

Avboka istället för att ångra Du måste själv vända dig till ditt flygbolag för att avbeställa och kräva tillbaka pengarna för skatterna och avgifterna. Flygbolaget har rätt att ta ut en kostnad för att betala tillbaka pengarna, under förutsättning att det framgår av villkoren.

Kan man avboka en ombokningsbar biljett?

Med en ombokningsbar biljett kan du fram till tågets avgång boka om din resa till annan ort eller ett annat datum. Du kan också avboka din resa.

Vad händer om man inte betalar anmälningsavgiften Ving?

Anmälningsavgiften räknas som en delbetalning av totalpriset för resan. 2.4 Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och ta ut skälig ersättning. Resenären ska kunna visa fullgjord betalning före avresan.

Får inte tillbaka pengar för resa?

Ta gärna skriftlig kontakt med flygbolaget för att ställa krav på återbetalning. Mejl går bra. Ofta har flygbolag också funktioner på sina webbplatser där det är möjligt att ställa sådana här krav. Görs återbetalningen inte i tid kan du även begära dröjsmålsränta från flygbolaget.

Vad innebär ombokningsbara biljetter?

Med en ombokningsbar biljett har du möjligheten att ändra din resa innan tågets avgång. Ombokningsvärdet är biljettpriset minus bokningsavgiften och du kan byta in värdet mot en eller flera nya biljetter.

Kan man avboka tågresa?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du köper en tågbiljett. Du kan alltså inte ångra köpet och kräva att få pengarna tillbaka. Men ibland kan reseföretaget ge dig möjlighet att avboka eller boka om biljetten.

Relaterade inlägg: