Varför kristalliseras min sockerlag?

Varför kristalliseras min sockerlag?

Varför kristalliseras min sockerlag?

Processen: När sackaros (vanligt socker) blandas med vatten sönderfaller sockret gradvis i de enklare sockerarterna glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker). Samtidigt bildas starka vätebindningar mellan vatten och sockermolekyler vilket ger en simmig konsistens.

Hur gör man Sockermålning?

Sockermålning med vattenfärg

  1. Koka upp en sockerlag: Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills sockret löst upp sig ordentligt i vattnet.
  2. Sätt papperstejp som en ram runt ett tjockare papper om du vill ha raka linjer runt teckningen.
  3. Pensla ut sockerlagen med en bred pensel på pappret.

Vad är kokpunkten för socker?

Notera också att en sockerlag faktiskt har en högre kokpunkt än 100°C, man brukar koka den till runt 107°C så ni kan räkna ner tiden från 100°C-linjen en bit.

Hur gör man Saltmålning?

Skriv, rita bilder eller gör figurer. Häll på rikligt med salt (vanligt bordssalt) över limmet. Häll av allt löst salt som ligger på pappret. Vi hällde av saltet över ett annat papper och kunde således återanvända det överblivna saltet till nästa saltmålning.

Kan sockerlag mögla?

SV: Hållbarhet sockerlösning I rumstemperatur har jag sett lite mögel efter ca 2 veckor men vill minnas jag haft sockerlag väldigt länge i kylen för ett tag sedan. Skulle tro det beror mycket på hur mycket bakterier och sånt du får i den. Tillsätt lite ättika så håller den bättre.

Relaterade inlägg: