Vad händer om jag tackar nej till mitt förstahandsval universitet?

Vad händer om jag tackar nej till mitt förstahandsval universitet?

Vad händer om jag tackar nej till mitt förstahandsval universitet?

Du måste tacka ja till platser du vill behålla, gäller både reservplats och antagen plats. Tackar du inte ja så mister du allt, alla platser och chanser att prövas om på val nr 1 om du kom in på val nr 2, 3 eller annat. Är du antagen till ditt förstahandsval så stryks det andra och tredje val och så vidare.

Vad betyder struken på antagning?

Vad betyder det att jag är struken? Att vara struken kan bero på olika saker. Om du är antagen till ett högre prioriterat alternativ har du strukits från lägre prioriterade alternativ för att du inte kan antas till fler poäng. Det kan även betyda att du inte uppfyller behörighetskraven.

Vad händer om man kommer in på sitt förstahandsval?

Ja, man kan vara reserv på sitt första hands val och bli antagen till sitt andrahandsval samtidigt. Så du stryks inte från andra alternativ om du inte blivit antagen. Man kan tacka ja att stå kvar som reserv och ja till sin plats på andrahands valet. Hitta en utbildning!

Vad betyder antagen med villkor?

Jag har blivit behörig med villkor, vad betyder det? Du som har blivit behörig med villkor uppfyller inte alla behörighetskrav. Om du blir antagen måste du därför visa upp fler dokument. Kontakta det universitet eller den högskola som du har blivit antagen till för att få reda på vilka dokument du ska visa upp.

När kan man stryka utbildningar?

Hur länge kan jag stryka utbildningar? Du kan stryka utbildningar ända fram tills det är dags för det första urvalet, som sker några dagar innan antagningsbeskedet kommer, se Viktiga datum . De utbildningar du har satt under den du stryker flyttas då upp i anmälan. Utbildningarna är fortfarande i tid.

Hur många kommer in på sitt förstahandsval?

Antalet antagna till sitt förstahandsval vt 20 000 personer och vt 20, vilket motsvarar en ökning med 3,8 procent. Antalet reservplacerade har minskat, från 100 630 vid första urvalet vt 2018 till 94 673 vid första urvalet vt 2019, vilket är en minskning med 5,9 procent.

Kan man välja sitt andrahandsval?

Om du kommer in på ditt förstahandsval stryks de andra valen du gjort och kommer du in på ditt andrahandsval sätts du automatiskt som reserv på ditt förstahandsval och de val du rangordnat lägre stryks då. Du kan alltså inte välja mellan alternativen genom att tacka nej till din gymnasieplats.

Relaterade inlägg: