Vilka risker finns i Spanien och vad gäller naturresurser?

Vilka risker finns i Spanien och vad gäller naturresurser?

Vilka risker finns i Spanien och vad gäller naturresurser?

Spanien har goda tillgångar på mineraler, särskilt pottaska, svavelkis, järnmalm och kvicksilver. Landet importerar det mesta av den energi som förbrukas, men på senare tid har oljereserver upptäckts utanför Kanarieöarna och skiffergas i Baskien. Spanien är världsledande på att producera vindkraft.

Vad är Spaniens ekonomi?

Spanien är eurozonens fjärde största ekonomi. Sedan mitten av 1980-talet har det förvandlats från ett fattigt jordbruksland till en industrination med en stor tjänstesektor, främst turism.

Vad är Spanien mest känd för?

25 Intressanta Fakta om Spanien

  • Världens största producent av olivolja. ...
  • Här hittar du flest barer i hela Europa. ...
  • Över 8000 kilometer strand. ...
  • I Spanien finns världens äldsta restaurang. ...
  • Att ta det lugnt och njuta av livet är en stor del av den spanska kulturen. ...
  • Näst största landet i EU.

Vilka varor exporterar Spanien?

Bland de största produkterna inom Spaniens export till Sverige finns bilar och komponenter (14,1 procent), frukt och grönsaker (14,1 procent), maskiner (5,7 procent), elektriska apparater (4,5 procent) och plastartiklar (3,4 procent).

Vad är speciellt med Spanien?

Spanien är ett land på Iberiska halvön i sydvästra Europa. Landet är en monarki och statsöverhuvud är kung Juan Carlos. Spanien gränsar till Portugal, Frankrike, Andorra och Gibraltar samt via Gibraltar sund även till Marocko. Spaniens huvudstad är Madrid...

Vilka varor importerar Spanien?

Kapitalvaror är den största sektorn med en andel på drygt 26 procent. Bland de mest importerade produkterna finns bilar och komponenter (14,6 procent), maskiner (11,8 procent), fiskeprodukter (8,5 procent), papper (8,1 procent) och läkemedel (6,5 procent).

Relaterade inlägg: