Måste man balansera däcken vid däckbyte?

Måste man balansera däcken vid däckbyte?

Måste man balansera däcken vid däckbyte?

Om du köper nya däck ska du alltid genomföra en balansering efter det att de monteras. När vi på Däckskiftarna hjälper dig med att genomföra ett däckomläggning sätter vi däcken på fälgen på ett sådant sätt att risken för obalans minimeras. Det innebär att vi inte behöver arbeta med lika mycket vikter efter kontrollen.

Kan man använda samma fälgar sommar och vinter?

Om du bara köper vinterdäck och använder fälgarna från sommardäcken, sparar du vanligtvis ett par tusen kronor. På så sätt blir investeringen inte lika stor första gången du ska köpa vinterdäck, och verkstaden som gör bytet kan vanligtvis förvara däcken till nästa byte.

Vad kostar det att byta gummi på fälg?

Räkna med ca för montering, balansering och däckskifte.

När behöver man byta fälg?

Om däcket är i fint skick bör man vara försiktig så att det kan användas igen. I de fall man ska byta till en fälg av större eller mindre storlek kan man dock behöva byta däcken. Bredare däck på en större fälg kan bli svåra att få på fälgen och dessutom kan de skrapa i insidan på hjulhusen.

Vad kostar en Däckmontering?

Priset kan variera med efterfrågan men oftast ligger det mellan 200-450 kr. Pris för däckbytet är inte beroende av däcket eller fälgens storlek. Många bil och däckverkstäder erbjuder däckhotell, speciellt i de större städerna.

Relaterade inlägg: