Varför har man Innebandyglasögon?

Varför har man Innebandyglasögon?

Varför har man Innebandyglasögon?

Det är bra om ledarna har med sig ett par extra skyddsglasögon om någon har glömt sina glasögon. Vad händer om en spelare tappar glasögonen under spelet? Spelaren får spela vidare tills nästa avblåsning. En spelare använder vanliga glasögon på grund av synnedsättning eller synfel.

Hur länge behöver man ha glasögon i innebandy?

Bakgrunden till detta är att regelhandboken föreskriver att spel utan glasögon ska innebära en två minuters utvisning om inte spelare sätter på sig glasögon efter uppmaning från domare. Samma regler ska gälla för samtliga spelare på planen under en match.

Hur man spelar innebandy?

Innebandy är en lagsport där man spelar tillsammans i lag om 5 utespelare och 1 målvakt. Med hjälp av varsin klubba ska varje lag försöka göra mål på motståndaren genom att passa, dribbla och skjuta förbi målvakten i motståndarlaget och in i mål. När matchen är slut vinner den som gjort flest mål.

Måste barn ha Innebandyglasögon?

Sedan tidigare har många föreningar och lag själva haft som krav att glasögon ska användas av barn. Oavsett är det en bra idé att skydda sina ögon. Allvarliga ögonskador går inte att operera som en brutet ben. Innebandy är den sport som står för merparten av alla ögonskador som uppkommit vid idrott.

Vad får man inte göra i innebandy?

Du får inte tackla eller knuffa motståndare. – frislag\ straff + utvisning Du får inte stå i din eller motståndarens målgård. - frislag Du får inte hoppa upp från golvet. - frislag Du får inte placera klubban mellan motståndarens ben.

Hur Tekar man i innebandy?

502 Tekning Spelarna som utför tekningen ska, stå vända mot motståndarlagets kortsida, och får inte ha kroppskontakt före tekningen. Fötterna ska placeras i rät vinkel mot och på samma avstånd till mittlinjen. Klubborna ska hållas med normal klubbfattning och båda händerna ovanför grepplinjen.

Får man spela fotboll med gipsad hand?

Gips i fyra veckor – För mig så får han lov att spela fotboll, skadan ska inte kunna förvärras. Det är upp till domaren om han tillåter att han spelar med gips, säger Herbertsson. – Handen är svullen och gör ont men det är ändå en lindrig skada.

Relaterade inlägg: