Hur får man bort rost från smycken?

Hur får man bort rost från smycken?

Hur får man bort rost från smycken?

Häll en kopp varmt vatten i en skål och tillsätt två droppar diskmedel, helst oparfymerat. Tillsätt dina smycken i vattnet och skrubba med fingrarna eller en mjuk tandborste för att komma åt svåråtkomliga ställen. Skölj bort tvålen från dina smycken i en annan skål med varmt vatten.

Hur får man bort rost från vita kläder?

Ett enkelt recept som inte är lika skarpt som ättika.

  1. Täck rosten eller rostfläcken med salt och mätta sedan saltet med citron- eller limesaft. ...
  2. Vita kläder kan du lägga ut i solen i upp till 60 minuter så borde fläcken försvinna.
  3. På metallföremål kan du skrubba bort rosten efteråt med citron- eller limeskalet.

Hur får man bort rost från glas?

Behöver du få bort rost är ett husmorstips att blöta lite bikarbonat med vatten. Lägg det sedan på det föremål som du vill ta bort rost från och gnugga med till exempel en svamp eller tandborste.

Hur får man bort järn från kläder?

Att använda ett bra fläckborttagningsmedel kan ofta vara lösningen för att få bort rostfläckar. Behandla med Tabort Enzym Power och tvätta sedan plagget i maskin. Läs alltid noga på plaggets tvättråd samt instruktionerna för medlet du använder innan du sätter igång.

Hur får man bort rost från Fiskekrokar?

tar du bort rost med ättika Vid mindre angrepp kan även 12-procentig ättiksprit hjälpa. Låt sedan verktyget ligga i ättiksyran i 5 till 30 minuter. Skrubba därefter bort rost som inte redan lösts upp med en gammal tandborste eller liknande. Skölj ordentligt med varmt vatten och låt redskapet torka.

Relaterade inlägg: