Hur känns en knut i ryggen?

Hur känns en knut i ryggen?

Hur känns en knut i ryggen?

Vi brukar kalla dem för muskelknutor. Dessa punkter ger en utstrålande smärta över ett större område när man trycker på punkten. Trycker du exempelvis på en punkt på skulderbladet kan du uppleva smärtor längs armen. Dessa smärtor är inte farliga men kan vara väldigt obekväma och besvärliga.

Hur får man knutor i ryggen?

Orsaken till muskelknutor kan vara stillasittande i flera timmar framför datorn eller i bilen. Om man sedan inte träna upp muskelstyrka eller stretcha musklerna regelbundet så håller man en kronisk spänning i kroppen. En långvarig felhållning kan också leda till smärtande och stela muskler.

Hur vet man om man har muskelknutor?

Muskelspänningar kan även leda till en stelhet kring de leder där muskeln passerar. Huden samt bindvävnaden kan vid längre tids muskelspänningar bli påverkade. En del patienter och även terapeuter som känner på den spända muskeln känner så kallade muskelknutor.

Hur får man muskelknutor?

Muskelknutor kan orsakas av:

  • En stillasittande livsstil.
  • Överanvändning eller skada dina muskler.
  • Dålig hållning.
  • Uttorkning, ohälsosamma matvanor.
  • Stress och ångest kan också bidra till muskelknutor.
  • Kronisk stress.

Hur ska man massera ryggen?

Massera ryggmuskulaturen mellan och nedanför skulderbladen. Jämför med fingertopparna höger och vänster sida av ryggraden för att hitta det rätta stället. Ibland kan en lite kliande känsla på ryggen visa var massagen är viktigast.

Kan man massera bort knutar?

Det finns flera sätt att själv behandla sina knutar. Du kan bland annat behandla dina egna triggerpunkter med massage. Det vi vill uppnå med behandlingen är att få muskeln att slappna av. När den gör det så kommer knuten att inaktiveras och mjukas upp.

Relaterade inlägg: