Hur fungerar en glowstick?

Hur fungerar en glowstick?

Hur fungerar en glowstick?

Ett tunt glasrör inuti staven går då sönder, två vätskor blandas och en kemisk reaktion startar. Den kemiska reaktionen ger upphov till synligt ljus. Efter det att man har brutit staven kan man inte få lysstaven att sluta lysa; alla stavar är därför engångsartiklar.

Är innehållet i glowsticks farligt?

Relaterad information Vätskan inuti innehåller ofta ämnen som är irriterande eller kraftigt irriterande, framför allt vid ögonstänk. Kan också ge stark sveda i mun och svalg, illamående och kräkningar om man får vätskan i munnen. Lysstavar och självlysande armband är dock oftast små och innehåller mycket lite vätska.

Vad finns i Ljusstavar?

De flesta ljusstavar som finns i handeln innehåller ett oxalat (fenyl-oxalat-ester) som huvudkomponent, väteperoxid som aktivator (inne i ampullen), samt en fluorescent färg. Reaktionen omfattar flera steg: Peroxiden oxiderar fenyloxalatestern, så att det bildas fenol och peroxysyraester.

Hur länge håller glow sticks?

Glowsticks ger ifrån sig ett starkt ljus i flera timmar, några till och med i upp till 12 timmar. Vissa varianter lyser starkare, men en kortare tid. Det finns alltså alla möjligheter att experimentera med olika effekter.

Vart kan man köpa glowsticks?

Glowsticks 100-Pack armband - Mixade färger - Elgiganten.

Relaterade inlägg: