Vad händer om man inte kommer in i puberteten?

Vad händer om man inte kommer in i puberteten?

Vad händer om man inte kommer in i puberteten?

Sen pubertet kallas det om du inte har fått några pubertetstecken när du som har tjejkropp är 13 år, och du som har killkropp är 14 år. Kontakta skolsköterskan, en ungdomsmottagning eller vårdcentral om du är sen eller tidig i puberteten. Puberteten kan sättas igång med hjälp av mediciner om det behövs.

Varför växer inte jag?

Barns gener Gener avgör om barn växer långsamt eller snabbt, eller om de kommer i puberteten tidigt eller sent. Om barn hela tiden är längre eller kortare än andra barn kan de bero på hur föräldrarna växte. Men det kan variera mycket. Ibland följer till exempel inte barnet sina föräldrars sätt att växa.

Hur stor är snoppen innan puberteten?

Om de inte kommit till dess så kan du vända dig till en ungdomsmottagning. När det gäller storleken så växer du fortfarande och hur stor penis du får när du är fullväxt går inte svara på. Den kan växa fram till man är i 18-årsåldern.

Är min snopp för liten?

En vanlig klinisk undersökning påvisar nämligen ofta att orsaken till att penis ser liten ut är att hud eller underhudsfett i området gör att hela penis inte syns på vanligt sätt, trots att svällkropparna har normal storlek. Dessa pojkar bör få remiss för bedömning hos en barnurolog/ barnkirurg.

När får man har på pungen?

Någon gång mellan 10 och 14 års ålder bru- kar pojkar komma in i puberteten. Testiklarna i pungen och penis börjar växa. Man får köns- hår och senare hår under armarna och skägg- växt.

Relaterade inlägg: