Hur länge är man beroende av nässpray?

Hur länge är man beroende av nässpray?

Hur länge är man beroende av nässpray?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång. Du kommer att vara täppt i några dagar innan det blir bättre.

Varför kan man bli beroende av nässpray?

Nezefri erbjuder ett naturligt sätt att lindra nästäppa, med hjälp av eteriska oljor och mineralrikt havsvatten. En vanlig nässpray bör inte överanvändas då det kan leda till beroende. Nezefri kan användas precis när du vill, hur ofta du vill eftersom att innehållet är helt naturligt.

Vad är mentol i nässpray?

Mentol och eukalyptusolja ger en uppfriskande känsla i näsan. Kan användas från 6 år. Vuxna och barn från 6 år: 1 - 3 sprayningar i vardera näsborre vid behov. Normal användning är 2 - 4 gånger dagligen.

Vad händer om man använder för mycket nässpray på en dag?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen en gång.

Vad händer om man använder nässpray i mer än 10 dagar?

Överanvändning av nässpray Avsvällande nässpray kan orsaka nästäppa om du använder det för länge eftersom slemhinnan i näsan då har vant sig vid behandlingen. Om du har använt nässpray i mer än 10 dagar så svullnar nässlemhinnan upp direkt om du inte använder nässprayen. Du har då utvecklat ett slags nässpraysberoende.

Kan man bli beroende av Otrivin?

Under tiden du använder nässprayen så vänjer sig kroppen successivt vid effekten. Blodkärlen förlorar sin förmåga att själva dra ihop sig och de blir beroende av läkemedlet. När du sedan slutar med sprayen kan inte blodkärlen dra ihop sig själva som de ska, vilket medför en konstant svullnad och nästäppa.

Relaterade inlägg: