Vad händer i Mariupol?

Vad händer i Mariupol?

Vad händer i Mariupol?

När Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari riktade landets styrkor tidigt in sig på Mariupol, som förbinder Donbass och Krimhalvön. Efter hårda strider har Ukrainas armé tvingats att retirera till stålverket i Azovstal.

Hur gamla är de ryska soldaterna?

FSB-soldaterna i Butja inledde massakern – Två veckor senare kom det andra soldater. Äldre soldater. De var mer än 40 år gamla och de var brutala. De behandlade alla dåligt.

Hur drabbas civilbefolkningen i Ukraina?

Tusentals människor har dödats och över 5,6 miljoner människor har redan flytt från landet medan 7,7 miljoner har tvingats lämna sina hem för att söka skydd i säkrare delar av Ukraina, enligt FN:s flytkingorgan UNHCR. Vi ser hur de intensiva striderna och attackerna får förödande konsekvenser för civilbefolkningen.

Hur stor är ryska armén?

Rysslands armé
Information
LojalitetRyska federationens militär
TypArmé
Storlek321 000
Befälhavare

Vad behöver de i Ukraina?

Kriget i Ukraina har bland annat lett till att vattenledningar skadats. Många människor behöver stöd för att få tag i rent vatten. I Mykolaiv i östra Ukraina hjälper vi till med vattenrening som gör att cirka 100 000 personer kan få dricksvatten.

Hur har FN hjälpt Ukraina?

FN:s råd för mänskliga rättigheter har tillsatt en utredning om misstänkta krigsbrott som kan ha begåtts mot den ukrainska civilbefolkningen. FN-ledningen har undan för undan skärpt tonen och krävt att civila ska skyddas i enlighet med krigets lagar.

Relaterade inlägg: