Vad är skillnaden mellan traktörpanna och stekpanna?

Vad är skillnaden mellan traktörpanna och stekpanna?

Vad är skillnaden mellan traktörpanna och stekpanna?

Traktörpannan har högre kanter än en vanlig stekpanna vilket gör det möjligt att koka i den. Dessutom kommer de ofta med lock. Samtidigt har traktörpannor en mycket större stekyta än vad kastruller har i allmänhet. För rätter som ska stekas men även innehålla någon slags sås så är traktörpannan skräddarsydd.

Kan man ställa in en stekpanna i ugnen?

En kolstålspanna tål mycket hög värme men bör hettas upp och avsvalna långsamt. Vi säljer kolstålpannor från Pintinox. Pannan blir allteftersom den blir instekt mörkare och mörkare. Stekpannan kan även användas i ugn.

Hur länge håller en stekpanna?

– Med bra underhåll bör en non stick-panna, även kalla teflonpanna, av god kvalitet hålla i minst sex-sju år. Men hållbarheten förkortas om man använder stålredskap och för hög temperatur när man steker, säger Stefan Ekvall, Produktchef på Elgiganten.

När ska man använda traktörpanna?

Den är med andra ord en hybrid mellan en klassisk stekpanna och en kastrull, och kan användas till en mängd olika matlagningstekniker. Traktörpannan är exempelvis utmärkt när du vill bräsera eller sautera men kan även användas för klassisk stekning eller kokning.

Vad kan man göra i en traktörpanna?

Traktörpannan används främst när du ska sautera eller bräsera mat. Även om den också kan användas till att steka och koka mat också. Tack vare de höga och raka kanterna, så har traktörpannan mer stekyta än en traditionell stekpanna.

Relaterade inlägg: