Hur ser blomflugor ut?

Hur ser blomflugor ut?

Hur ser blomflugor ut?

Blomflugor arter I Sverige finns ungefär 350 arter av blomflugor och de är små och getingliknande och surrar ofta runt krukväxter där de äter pollen - och blomflugorna är egentligen helt ofarliga!

Hur blir man av med Blomsterflugor?

Ställ en gul skål med lite vatten i bredvid krukorna och droppa i lite diskmedel. En skvätt vinäger kan locka extra. Sorgmyggorna flyger dit och drunknar. En annan gul fälla är en gul papperslapp med klistrig yta.

Kan Blomsterflugor stickas?

Blomflugor är inte steklar, utan flugor. De har alltså ingen gadd och kan inte stickas.

Vad är blomflugor bra för?

Larverna av många arter blomflugor, speciellt i underfamiljen Syrphinae (till exempel släktena Syrphus, Melanostoma, Platycheirus och Sphaerophoria), är rovdjur som larver. De äter med god aptit bland annat bladlöss, något som används inom ekologisk odling.

Vad gillar blomflugor?

Flugorna kan gilla dina blommor om det finns ruttnande växtdelar, kanske behöver du ställa ut några krukor. Testa också att stoppa ett lagerblad i blomkrukan – det sägs hålla flugorna borta. Här kan du läsa mer om vilka krukväxter du kan flytta ut under sommaren!

Kan blomflugor bitas?

De fullbildade flugorna äter sådant som pollen och nektar. Det är bara till utseendet - det gulrandiga - som blomflugorna kan påminna om getingar: de sticks inte! Det gör ju i och för sig inte getingar heller normalt, men blomflugor har överhuvudtaget ingenting som de kan vare sig stickas eller bitas med.

Relaterade inlägg: