Hur justerar jag skridskor?

Hur justerar jag skridskor?

Hur justerar jag skridskor?

Se till att skridskon hamnar i något av lägena när du justerar så att spärren är låst. Dra ner spärren samtidigt som du drar skridskons främre del framåt eller bakåt till önskad storlek. Les brukerveiledningen grundig før produktet tas i bruk, og ta vare på den for framtidig bruk.

Hur ska Skridskoskydd sitta?

För att förlänga livstiden på din slipning är det bra att alltid använda skridskoskydd till och från isen samt i omklädningsrummet. När skridskorna förvaras i bag bör de alltid ha mjuka skydd på. Om skydden är smutsiga se till att rengöra dem ordentligt samt att aldrig sätta på vanliga skydd efter att skenan torkats.

Hur hårda skridskor ska man ha?

Ju tyngre du är, desto styvare skridsko ska du ha. Hälgreppet på dina skridskor är nyckeln för en stabil passform som i sin tur avgör din rörlighet i ben och fot. När du provar skridskon kan du testa att skjuta bak hälen och känna efter om det är tillräckligt stöd i hela hälområdet.

Vilken Radieslipning ska man ha?

Vi rekommenderar radier mellan 22-30 fot (6-10 m). Mindre radier ger mer rörlighet medan större radier ger mer stabilitet. Den vanligaste radien i Nordamerika är 28 fot.

Måste man slipa nya Barnskridskor?

En del skridskor är fabriksslipade men det räcker inte. Skridskon behöver slipas i samband med köp – en så kallad skålslipning. Förse skridskorna med skydd så förstörs inte slipningen. Ni undviker också att skenan skadar barnet eller någon annan.

Relaterade inlägg: