Vad är det dyraste huset i hela världen?

Vad är det dyraste huset i hela världen?

Vad är det dyraste huset i hela världen?

Den enorma villan Les Cèdres var senast till salu 2017 och låg då ute för 350 miljoner euro, vilket motsvarar över 3,5 miljarder svenska kronor. Det beskrivs som det dyraste huset någonsin. Cap Ferrat ligger endast 15 minuter från Nice men är ändå lite av en oupptäckt pärla för många.

Var ligger Sveriges dyraste hus?

150 miljoner kronor. Det är utgångspriset för en villa som ligger i Viggbyholm i Täby kommun.

Vem äger huset the one?

Huset som såklart heter ”The One” ligger på finaste platsen i Bel Air i ett elegant bostadsområde, beläget högst uppe bland Santa Monica Mountains grönskande kullar. Huset som är av typen ”megamansion” är på imponerande 9754 kvadrat och ägs för närvarande av Nial Niami, en b-filmsproducent och fastighetsutvecklare.

Hur stort är det största huset i världen?

Världens, till volymen, största byggnad stod färdig den 1a Juli i år, ett Kinesiskt shoppingcomplex. New Century Global Centre ligger i nya Tianfu, i Chengdu i Kina och är med sina 1.7 miljoner kvadratmeter, världens största byggnad.

Var ligger världens dyraste hus?

Världens dyraste villa (på 1600 kvadratmeter!) är till salu på franska rivieran. Villa Les Cèdres på franska halvön Saint-Jean Cap Ferrat var belgiska kung Leopold II:s semesterhus i början av 1900-talet. Nu är den pampiga fastigheten till salu – och beräknas att säljas som det dyraste hemmet i världen.

Vem äger usas dyraste hus?

Jeff Bezos har köpt rekordvilla för 1,6 miljarder kronor i Los Angeles. Men det är långt ifrån det kostsammaste husköpet någonsin. SvD listar några av de dyraste privata bostäderna.

Vilken är största byggnaden i världen?

Högsta punkt
RankByggnadTotalhöjd
1Burj Khalifa828 m (636)
2Shanghai Tower632 m (565)
3Abraj Al Bait Tower601 m (558)
4Ping Ann Finance Center599 m

Vem äger världens största hus?

Villan, som byggdes 1830, ägs idag av spritföretaget Campari som tog över fastigheten när de köpte upp cognacproducenten Grand Marnier Group förra året. Nu finns den storslagna fastigheten till salu via Savills för det hisnande utgångspriset 350 miljoner euro (drygt 3 miljarder kronor).

Vem äger Sveriges dyraste villa?

Närmast syns Katarina Martinsons inköpta hus för 125 miljoner. Husägaren Katarina Martinson, gift med advokatsonen Carl, slog i höstas till och köpte Allerhuset för 125 miljoner kronor och slog därmed Carl-Henric Svanberg om titeln "ägare till Sveriges dyraste hus". I huset har bland annat kändistidningen Hänt huserat.

Vem bor på Villa Söderås Lidingö?

Sedan 1993 drev entreprenören Cristina Romell verksamheten på Söderås i privat regi genom sitt bolag Villa Söderås AB. I augusti 2003 sålde Nordea Fastigheter även själva hela fastigheten till Cristina Romell.

Vem bor i Villa Söderås?

Ägaren Johan Lundberg är skriven i Storbritannien. Han är i princip ensam ägare till det bolag som äger Villa Söderås.

Relaterade inlägg: