Hur vet man vilka vindrutetorkare man ska ha?

Hur vet man vilka vindrutetorkare man ska ha?

Hur vet man vilka vindrutetorkare man ska ha?

Det finns en uppsjö torkarblad, använder du vårt regnummersök på startsidan så hittar du vilka torkarblad som passar just din bil. Tänk på att det kan behövas olika blad på förarsidan och passagerarsidan. Ibland krävs det även en adapter för att montera torkarbladet på din bil.

Vilka torkarblad är bäst?

Bäst slitstyrka har Biltema, medan SWF och Trico är känsligast. – Men det skiljer inte särskilt mycket mellan de olika bladen. Och jämför man med förra gången är årets resultat generellt mycket bättre, trots att vi faktiskt ökade kraven i årets test med grövre sandpapper, säger Johanna Hallström.

Hur länge räcker torkarblad?

När ska du byta torkarblad? Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck, det vill säga två gånger per år. Tänk också på att kvaliteten på torkarbladen och väderförhållanden påverkar hur ofta de behöver bytas ut. Torkarbladen slits mer på hösten när mer skräp och löv samlas på vindrutan.

Vad är en torkarblad?

Torkarblad används för att torka bort regn, snö och smuts från en ruta, ofta hos bilar men även andra fordon. Vanligtvis är det framrutan som är utrustad med torkarbladsfunktion. Torkarbladen sitter monterade på torkararmar som drivs av en torkarmotor.

Var köper man vindrutetorkare?

Här på Mekonomen.se hittar du både tradionella torkarblad och Flad blade-torkarblad. Den största skillnaden mellan traditionella torkarblad och flat blade-torkarblad är hur de är uppbyggda.

Hur bra är Wipers torkarblad?

Sämsta torkarbladen! Köpte torkarbladen i augusti 2021 och de både passade bra och funkade bra, men efter 4 månader blev det vänstra slitet efter att första snön och kylan kommit. En 1 decimeter "remsa" lämnas efter och det precis i ögonhöjd. Har aldrig varit med om något liknande, sämre torkarblad får man leta efter.

Vem tillverkar SWF torkarblad?

Lär dig mer om SWF torkarblad för vindrutan Komponenterna tillverkas av det tyska företaget med samma namn som grundades i Stuttgart år 1922. År 1927, 5 år efter att de grundades tillverkade man sina första torkarblad. Under 1998 blev företaget en del av den franska Valeo Group.

När ska man byta vindrutetorkare?

Byta torkarblad När torkarbladen börjar släppa från ruta, när gummilisten börjar torka ut och spricka eller när du ser att de inte fungerar lika bra som tidigare och lämnar spår på rutan så är det dags att byta. Vanligen behöver du byta till nya torkarblad ungefär en gång om året.

Hur får man bort vindrutetorkare?

Det finns en lång rad fästmekanismer för vindrutetorkare som varierar lite mellan olika märken och modeller, men de flesta lossas genom att man lyfter på en plastdel och drar av torkaren eller trycker in en eller två plastknappar. Den mest traditionella varianten har en krok på torkararmen där torkarbladet passar in.

Vad är Flatblade torkarblad?

Flatblade – Det moderna Torkarbladet Flatblade är det senaste inom torkarblad. Torkarbladen är på grund av den ledlösa, men spänstiga uppbyggnaden, följsam över hela rutan. Den inbyggda spoilern sitter över hela torkarbladet och hjälper till att få ett bra tryck över rutan oavsett hastighet.

Vad är vindrutetorkare gjort av?

Vindrutetorkare består av en motor, ett kraftöverföringssystem och en eller flera torkararmar med torkarblad. Det kan också finnas ett spolningssystem som sprutar spolarvätska över vindrutan.

Hur stänger man av vindrutetorkaren där bak Volvo?

För spaken till läge 0 för att stänga av vindrutetorkarna.

Vem säljer torkarblad?

Torkarblad finns från en mängd olika tillverkare, i olika storlekar och prisklasser. Du kan få hjälp med att välja den modell som passar just din bil hos din lokala återförsäljare eller där du handlar torkarblad på nätet. När du vet vilken typ av torkarblad du ska ha kan du köpa dem från vilken tillverkare som helst.

Relaterade inlägg: