Vilken är den mest populära maträtten i Sverige?

Vilken är den mest populära maträtten i Sverige?

Vilken är den mest populära maträtten i Sverige?

Tidigare toppade kyckling listan över vår populäraste vardagsmat, men i år har spagetti och köttfärssås ökat i popularitet för första gången och ligger nu etta. Kyckling landar på en stark andraplats tätt följt av fisk, pasta och soppa. Korv och köttbullar är också populära vardagsrätter.

Vad är riktig svensk mat?

Traditionellt serveras köttbullarna med kokt potatis eller potatismos, gräddsås och lingonsylt. Om du inte blir hungrig av tanken på detta, vet vi inte vad som gör dig hungrig! Variationerna på denna älskade rätt är oändlig, men håll dig för guds skull borta från pulvermoset. Riktigt potatismos ska det vara!

Vilken är svenskarnas favorit vardagsmat?

Vi vill ha spagetti med köttfärsås! Precis som förra året ligger rätten etta på vardagsmatens svensktopp. Den och andra favoriter är tyvärr inte särskilt klimatsmarta – men det går att fixa till. PR- och trendspanarföretaget Food & Friends har för nionde året pejlat svenskarnas matvanor.

Vad är den vanligaste middagen?

Under flera år har spagetti och köttfärssås toppat listan över mat vi helst vill äta på vardagskvällar. Men i år visar alltså rapporten att det slagit om – nu är kyckling det populäraste middagsvalet. För första gången har också vegetariskt tagit sig in på listan över svenskarnas tio i topp-mat.

Finns det svenska måltider?

Svensk mat Våra svenska maträtter är en stor del av landets kultur. Det svenska köket har influerats från många andra länder på olika håll, allt från den japanska maträtten sushi till snabbmat. Ur ett internationellt perspektiv är köttbullar den mest kända svenska rätten.

Relaterade inlägg: